لوگو صنابع مجد
تازه های صنایع سنگ
بررسی فرآیند سنگ شکنی معدن و انواع آنها

بررسی فرآیند سنگ شکنی معدن و انواع آنها

بهترین روش‌های برش آهن آلات

بهترین روش‌های برش آهن آلات

نحوه کار سنگ شکن پارکر

نحوه کار سنگ شکن پارکر

تفاوت سنگ‌شکن‌های ثابت و متحرک

تفاوت سنگ‌شکن‌های ثابت و متحرک

خدمات سوراخ کاری

سوراخکاری آهن

یکی از فرآیندهایی که به صورت روزمره در ابعاد مختلف زندگی به کار می رود، سوراخکاری است. یک فرد برای آویزان کردن یک تابلو به دیوار نیز از این فرآیند استفاده می کند و فقط مخصوص محصولات فلزی یا آهنی نمی باشد. در صنایع مجد سوراخکاری با دریل و انواع مته ها انجام می شود. امروزه از این صنعت به شکل های مدرن و متنوع استفاده می کنند که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.

خدمات سوراخکاری در تهران | سوراخکاری آهن چهاردانگه

سوراخکاری فلزات یک فرآیند مهم در صنعت فلزات است و انواع مختلفی دارد که به طور کلی می‌توان آن‌ها را به شکل‌های  سوراخکاری با دستگاه‌های حفاری که شامل استفاده از دستگاه‌های حفاری برای ایجاد سوراخ‌های استاندارد در فلزات می‌شود،  سوراخکاری با دستگاه‌های CNC  که در این روش از کامپیوتر و دستگاه‌های CNC برای ایجاد سوراخ‌های دقیق و پیچیده در فلزات استفاده می‌کند، سوراخکاری لیزری که روشی است که از پرتوهای لیزر برای ایجاد سوراخ‌های دقیق و بدون نیاز به تماس مستقیم با فلز استفاده می‌کند و سوراخکاری برش پلاسما که در آن از گازهای گرما و برش پلاسما برای ایجاد سوراخ‌ها در فلزات استفاده می‌کند؛ دسته‌بندی کرد. هر یک از این روش‌ها و دستگاه‌ها بسته به نوع فلز و نیازهای خاص شما ممکن است مناسب باشند.

برای یافتن خدمات سوراخکاری در تهران می‌توانید از افراد کارآمد در این حوزه یا مشاوره گرفتن از آنها، استفاده کنید. برای گرفتن خدمات سوراخکاری که شامل ایجاد سوراخ‌های مختلف در سازه‌ها یا سطوح مختلف می‌شود، از جمله سوراخکاری برای نصب لوله‌ها، کابل‌ها یا تهویه مطبوع می توانید از نیروهای فنی ماهر و متخصص صنایع مجد که دارای مجوزهای لازم و تجربه کافی در ارائه انواع خدمات قطعه سازی، ماشین کاری فلز، رزوه کاری میلگرد، جوشکاری CO2 چهاردانگه و … می باشند، کافیست با شماره های ۰۲۱۵۵۲۵۹۷۴۸ و ۰۹۱۲۵۰۹۴۹۹۳ تماس بگیرید و یا با ارسال شماره خودتان از طریق فرم زیر در اسرع وقت کارشناسان صنایع مجد با شما تماس خواهند گرفت.

ثبت مشاوره رایگان خدمات صنایع مجد

سوراخکاری فلزات

سوراخکاری یک نوع فرآیند برش به شمار می آید که می توان به کمک مته، پانچ و حتی ماشین آلات صنعتی روی انواع مواد فلزی یا غیر فلزی ایجاد کرد. امروزه به کمک ابزارها و دستگاه های متنوعی که وجود دارد، می توان سوراخ هایی با قطر و ضخامت های گوناگون را روی مواد مختلف ایجاد کرد. این فرآیند یکی از رایج ترین روش های ماشین کاری به شمار می آید  که به صورت متداول مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های سوراخ کاری فلزات

استفاده از روش های مختلف در اجرای سوراخکاری، معمولا به جنس و نوع قطعه ای بستگی دارد که این فرآیند روی آن انجام می شود. برای سوراخ کردن اکثر قطعات فلزی از مته ماراستفاده از روش های مختلف در اجرای سوراخکاری، معمولا به جنس و نوع قطعه ای بستگی دارد که این فرآیند روی آن انجام می شود. برای سوراخ کردن اکثر قطعات فلزی از مته مارپیچ استفاده می شود ولی روش های کاربردی دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. در ادامه به بررسی روش های مختلف سوراخ کاری خواهیم پرداخت.پیچ استفاده می شود ولی روش های کاربردی دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. در ادامه به بررسی روش های مختلف سوراخ کاری خواهیم پرداخت.

سوراخ کاری با دریل

قبل از اینکه به بررسی روش سوراخکاری با دریل بپردازیم ابتدا یک معرفی و تعریف کلی از این ابزار و نوع کاربرد آن خواهیم داشت. دریل به صورت ال طراحی شده و داخل آن مته هایی با قطرهای گوناگون قرار می گیرد. استفاده از دریل در انواع صنایع و کاربردهای روزانه، آن را به یکی از پرکاربردترین روش های سوراخ کاری تبدیل کرده است. مهمترین بخش ابزارهای دریل که نقش مهمی در سوراخ کاری دارند، مته می باشد. مته در انواع مختلف و برای استفاده در صنایع گوناگون به کار می رود. از کاربردی ترین نمونه های مته می توان به مته آهن، مته کبالت دار، مته الماسه، مته چوب، مته گردبر، مته برگی، مته گازور، مته آلومینیوم و مته خزینه اشاره کرد که در ادامه هر یک توضیح داده شده است.

سوراخ کاری با دریل

انواع مته دریل

مته آهن

این نوع از مته به دلیل قابلیت تحمل دمای بالا و سرعت قابل توجهی که دارد، برای سوراخ کردن انواع سطوح فلزی در دسته بندی های گوناگون استفاده می شود.

مته کبالت دار

یکی دیگر از نمونه‌های محکم مته است که برای سوراخ کردن فلزاتی مثل فولاد که میزان سختی آنها از آهن بیشتر است، به کار می‌رود.

مته الماسه

برای سوراخ کردن مصالح ساختمانی و موادی مثل بتن باید از این نوع مته استفاده کرد. هنگام کار با این مته باید دریل را در حالت چکشی قرار داد تا عملکرد بهتری داشته باشد.

مته چوب

نوک تیز این مته ها باعث می شود تا قرار گیری آن روی سطوح چوبی به راحتی و دقیق انجام شود.

مته گردبر

این نوع از مته که دارای ظاهری گرد و توخالی با لبه های دندانه دار می باشد برای ایجاد برش هایی گرد در سطح مواد چوبی، گچی، شیشه ای، بتنی و …استفاده می شود.

مته گردبر

مته برگی

برای ایجاد سوراخ هایی با قطرهای بالا در سطوح مواد چوبی و همچنین جهت ایجاد سوراخ های لولا و قفل مورد استفاده قرار می گیرند.

مته گازور

یکی از کاربردی ترین نمونه‌های مته در صنعت کمد سازی و کابینت سازی می باشد که از آن برای ایجاد سوراخ های لولا استفاده می‌کنند.

مته آلومینیوم

جهت ایجاد سوراخ های مختلف روی سطوح فلزی نرم مثل آلومینیوم، برنج و مس استفاده می شود.

مته خزینه

از این مته برای تمیزی و ایجاد زیبایی در انتهای کارهای چوبی استفاده می شود.

مته یک برنده در حال چرخش می باشد که با تخلیه براده روی انواع محصولات فلزی و غیر فلزی، نقش مهمی در سوراخکاری محصولات فلزی و غیر فلزی دارد. عمل برش و ایجاد سوراخ توسط لبه های تیز این ابزار انجام می شود. با توجه به قدرت بالای مته برای ایجاد سوراخ، از این ابزار برای قطعات و محصولات فلزی و غیر فلزی محکم انجام می شود که در بالا به انواع آن اشاره شد.

کاربرد انواع دریل در سوراخکاری

انواع دریل های برقی

کاربرد بالای دریل در بخش سوراخکاری به دلیل تنوع بالایی است که در این ابزار وجود دارد. دریل ها به صورت کلی در دسته بندی های زیر قرار می گیرند:

  • انواع دریل های برقی
  • دریل های چکشی
  • دریل های گیربکسی
  • دریل بتن کن
  • انواع دریل شارژی
  • دریل دستی
  • دریل ستونی

کاربرد دریل چکشی در سوراخکاری

یکی از کاربردی ترین نمونه های دریل در بخش سوراخکاری آهن، مدل چکشی آن می باشد که برای سوراخ کردن انواع مصالح ساختمانی به کار می‌رود. حرکات چکشی و مکرر این دریل همزمان با چرخش مته باعث ایجاد سوراخ روی سطوح سنگ، بتن، سیمان و..می شود. این دریل ها نسبت به نمونه های معمولی از توان قدرتی بیشتری برخوردار بوده و معمولا قیمت بالاتری نیز دارند. نوع مته ای که در این دریل ها مورد استفاده قرار می گیرد، مته الماسه می باشد.

دریل ستونی و کاربرد آن در سوراخ کاری

یکی دیگر از روش های سوراخکاری با دریل ستونی انجام می شود که در دسته بندی نمونه های صنعتی و کارگاهی قرار می گیرد. از این دریل ها برای سوراخ کاری های قائم یا ۹۰ درجه استفاده می شود که از توان بسیار بالایی نیز برخوردارند. در طراحی موتور برخی از دریل های ستونی، نوع سه فاز به کار رفته که باعث افزایش چشمگیر قدرت آن شده است. طراحی یک اهرم یا فلکه در بخش جانبی این دریل ها باعث بالا و پایین رفتن مته آن شده که جهت سوراخ کردن سطح مورد نظر به کار می رود.

کاربرد دریل گیربکسی در سوراخکاری

در این دریل‌ها یک گیربکس دو حالته در جلوی موتور قرار داده می‌شود تا به واسطه آن بتوان سرعت و قدرت دستگاه را تغییر داد. کاربرد این دریل ها بیشتر برای باز کردن پیچ های محکم، سوراخکاری و قلاویز کاری با سرعت پایین استفاده می شود. تفاوت این دریل ها با نمونه های چکشی در چرخ دنده هایی بالای آن است که از آن برای باز کردن پیچ های سخت در سطوح مختلف بتنی، سیمانی و حتی سطوح فلزی استفاده می شود.

کاربرد دریل گیربکسی در سوراخکاری

کاربرد انواع دریل های شارژی در سوراخ کاری

انواع دریل های شارژی در طرح های گوناگون جهت سوراخکاری در بخش های صنعتی و حتی نیازهای روزانه به کار می رود. از این دریل‌ها می توان برای سوراخ کاری سطوح مختلف استفاده کرد که معمولا نسبت به سایر نمونه ها از قابلیت جابجایی راحت تری برخوردارند. در اکثر کارگاه‌های صنعتی که نیاز به  جابجایی ابزارهای لازم جهت سوراخ کاری و سایر کارهای مشابه است از این نوع دریل ها استفاده می‌کنند.

کاربرد دریل دستی در سوراخ کاری

سوراخکاری با دریل دستی نسبت به سایر روش ها سخت تر بوده و کار با آن نیازمند انرژی انسان به عنوان اهرم برای به چرخش درآورده شدن مته آن می باشد. استفاده از این دریل برای سوراخ کردن سطوح نرم کاربرد داشته و امروزه کاربرد چندانی در صنایع و حوزه های مختلف ندارد. اگرچه دریل دستی نسبت به سایر نمونه ها کاربرد کمتری دارد ولی همچنان حوزه هایی وجود دارند که از این نوع دریل برای سوراخ کاری و کارهای مختلف استفاده می کنند.

نحوه سوراخ کاری با دریل

درصد بالایی از کسانی که قصد سوراخکاری یک سطح خاص را دارند  از دریل استفاده می کنند ولی باید توجه داشت که هر دریلی برای هر سطحی قابل استفاده است. اولین نکته قبل از استفاده از دریل و سوراخ کاری، انتخاب نمونه متناسب با نوع سطح است. بعد از انتخاب دریل مناسب قبل از سوراخ کاری، باید به نوع مته ای که در این ابزار مورد استفاده قرار می گیرد نیز توجه کرد. دریل ها در طراحی های متنوع و با عملکردها و آپشن های گوناگون قابل استفاده می باشند. توجه به برخی از موارد هنگام استفاده از دریل برای سوراخ کاری الزامی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

نحوه سوراخ کاری با دریل
  • استفاده از گیره: برای سوراخ کاری قطعات کوچکی که ثابت نیستند، می توان از گیره برای ثابت نگه داشتن آنها استفاده کرد. این راهکار برای دیوار و قطعات مشابه کاربرد ندارد.
  • انتخاب دریل و مته مناسب: انتخاب دریل و مته مناسب با نوع قطعه ای که قرار است روی آن سوراخ ایجاد شود، بسیار مهم است. طراحی مته و دریل های مختلف با توجه به نوع سطح مورد نظر برای ایجاد سوراخ می باشد. در صورتی که اطلاعاتی در زمینه نوع مته یا دریل برای ایجاد سوراخ روی سطوح مختلف ندارید، می توانید از متخصصین حوزه سوال کنید.
  • تمیز نگه داشتن مته: استفاده از مته تمیز برای سوراخ کاری انواع سطوح تاثیر بالایی در راحتی کار دارد. پیشنهاد می شود که مته های دریل را به کمک سنگ های رومیزی تیز نگه دارید.
  • ایجاد فرورفتگی قبل از سوراخکاری: قبل از شروع دریل کاری و ایجاد سوراخ روی سطح مورد نظر، بهتر است یک سوراخ یا نقطه کوچک روی سطح ایجاد کنید. این امر باعث بالا رفتن دقت و پیشگیری از ایجاد اشتباه هنگام سوراخ کاری می شود.
  • کاربرد نوار چسب کاغذی: یکی از مشکلاتی که هنگام سوراخ کاری با دریل ایجاد می شود، ترک برداشتن سطح قطعه است. استفاده از نوار چسب کاغذی در قسمتی که سوراخ ایجاد خواهد شد، باعث استحکام آن و جلوگیری از ترک یا لب پر شدن آن می‌شود.
  • شروع کار با سرعت کم: در سوراخ کاری با دریل بهتر است انجام آن را با سرعت کم شروع و به مرور سرعت آن را بالا ببرید.
  • کنترل سرعت دریل در سوراخ کاری: هنگام سوراخ کاری باید اطلاعات دقیقی در خصوص کنترل سرعت دریل هنگام کار با قطعات مختلف را داشت. برای فلزات از سرعت کم تا متوسط و برای قطعات چوبی نیز سرعت بالا پیشنهاد می شود.
  • تمیز و خنک ماندن مته: یکی از مواردی که هنگام سوراخ کاری باید به آن توجه داشت، خنک و تمیز ماندن مته است. حرارت بالای مته هنگام کار، می تواند باعث شکستن و کند شدن آن شود که برای جلوگیری از این کار می توان آن را به کمک آب در حین کار خنک کرد.
سوراخ کاری با پانچ

سوراخکاری با پانچ

یکی از ابتکارات نوین در صنعت فلزات، سوراخکاری با پانچ می باشد که به کمک این روش می توان حفره هایی با اشکال گوناگون روی فلزات ایجاد کرد. انجام این کار به کمک دستگاه های گوناگون انجام می شود که به صورت کلی به آن سوراخ کاری انواع ورق فلزی نیز گفته می‌شود. در این روش از دستگاه های گوناگونی استفاده شده که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.

انواع دستگاه پانچ در سوراخ کاری

کاربرد بالای انواع ورق فلزی در صنایع گوناگون باعث ایجاد تغییرات مختلف روی آنها می شود که از مهمترین این تغییرات، سوراخکاری و پانچ می‌باشد. پانچ در واقع به معنی ایجاد سوراخ یا حفره در اندازه های گوناگون می باشد که برای اجرای آن از دستگاه های گوناگون استفاده می‌شود. از کاربردی ترین این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

دستگاه پانچ هیدرولیکی

این دستگاه از قدرت بالایی برخوردار است و معمولا برای سوراخ کردن سطوح فلزی استفاده می شود. بیشترین میزان استفاده این دستگاه در بخش ساختمان سازی و کارهای مربوط به صنایع برق برای ایجاد حفره و سوراخ می باشد.

دستگاه پانچ دستی

استفاده از این دستگاه ها برای سوراخ کردن صفحات مختلف به کار می روند که معمولا قابل حمل نیز می باشند. روش کار با این دستگاه جهت ایجاد سوراخ یا حفره بسیار راحت بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

دستگاه های پانچ دستی

دستگاه پانچ CNC

یکی از مدرن ترین دستگاه های پانچ جهت سوراخ کاری، نمونه های CNC می باشند که امروزه کاربرد گسترده ای دارند. با توجه به سرعت بالای این دستگاه ها، می توان در مدت زمان کوتاه سوراخ های زیادی را روی سطحوح مختلف ایجاد کرد. یکی از مزیت های استفاده از این نوع دستگاه ها، جلوگیری از ایجاد ضایعات می باشد.

دستگاه پانچ گیوتین ضربه ای

یکی از مدرن ترین دستگاه های صنعتی برای ایجاد سوراخ روی سطوح مختلف به شمار می آید. این دستگاه ها در تنوع بالای سایز، قیمت، اندازه، نوع کاربرد و…وجود دارند تا افراد با توجه به نیاز خود بتوانند مناسب ترین آن را تهیه کنند. به کمک این دستگاه می توان برش و سوراخ های مختلفی روی سطوح فلزی و غیر فلزی ایجاد کرد.

دستگاه سوراخکاری قلیان

ابزارهای مختلفی که برای سوراخکاری به کار می روند به دلیل کاربردهای متنوع و نیازی است که جهت سوراخ کردن سطوح گوناگون وجود دارد. یکی از نیازهای دیگر در این زمینه، سوراخکاری قلیان می باشد که امکان اجرای آن به کمک اکثر دستگاه های کاربردی در این زمینه وجود دارد. با توجه به نوع و ضخامت سطحی که قرار است روی آن سوراخ ایجاد شود، می توان از دستگاه یا ابزارهای گوناگون در این زمینه استفاده کرد. با توجه به سوراخ‌های کم عمقی که در قلیان‌ها ایجاد می‌شود، اجرای این کار معمولا توسط دریل و مته های سبک قابل اجرا می باشد.

نکات ایمنی در سوراخ کاری

یکی از مهمترین بخش ها هنگام انجام کارهای صنعتی مثل سوراخکاری، رعایت نکات ایمنی است. حفظ ایمنی به عنوان اولویت انجام کارهای مختلف صنعتی به شمار می آید. در ادامه به برخی از مهمترین این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • اولین نکته ایمنی هنگام سوراخ کاری و کار با ابزارهایی مثل دریل، محافظت از چشمان است. موقع سوراخ کردن سطوح فلزی و غیرفلزی، احتمال پرتاب شدن براده به سمت صورت وجود دارد که در چنین شرایطی می توان از عینک های مخصوص کار استفاده کرد.
  • در صورتی که از مته برای سوراخ کردن سطح مورد نظر استفاده می شود باید یک گودی در نقطه شروع ایجاد کرد. مته ها در شروع کار میل به انحراف دارند که می تواند باعث ایجاد حادثه شود.
  • هنگام سوراخ کردن مصالح ساختمانی مثل بتن، کاشی، گچ، سیمان و …باید از دریل و مته مناسب استفاده کرد. انتخاب مته و دریل متناسب با توجه به نوع این مصالح از ایجاد حادثه جلوگیری می کند.
  • بهتر است سوراخ کاری را با سرعت کم شروع کرد که مانع از ایجاد حرارت بالا و خرابی ابزار می شود و احتمال ایجاد حادثه را نیز تا حد بالایی کاهش می دهد.
  • هنگام استفاده از دستگاه های مدرن پانچ برای سوراخ کاری و ایجاد حفره، باید نسبت به آن اطلاعات لازم را داشته باشید. کار با این دستگاه ها نیازمند آگاهی و آموزش لازم است تا از ایجاد حادثه جلوگیری شود.

جمع بندی

یکی از فرآیندهای مهم صنعتی، علاوه بر رزوه کاری میلگرد، تراشکاری، ماشین کاری و …، سوراخکاری می باشد که روی سطوح مختلف و برای اهداف گوناگون قابل اجرا است. برای ایجاد سوراخ روش ها و ابزارهای گوناگونی وجود دارد که کاربردی ترین آنها دریل و دستگاه های پانچ می باشند. متناسب با نوع سطحی که باید روی آن سوراخ یا حفره ایجاد کرد، می توان یکی از ابزارهای مناسب را به کار برد.

سوالات متداول سوراخکاری

سوراخکاری در صنایع مجد با دریل و انواع مته ها انجام می شود.

مشاوره رایگان، بازگشت و یا اصلاح قطعه در صورت معیوب بودن آن و کیفیت خاص خدمات مجد.

سوراخکاری ۱۰میلی متری حداقل اندازه سوراخکاری در صنایع مجد می باشد.

خیر. سوراخکاری قطعات فلزی توسط صنایع مجد انجام می شود.

سوراخکاری ۸سانتی متری با مته حداکثر قطر سوراخکاری قطعات در صنایع مجد می باشد.

به صورت نیمه اتومات توسط دریل ستونی یا دریل رادیال با توجه به ابعاد و نوع سوراخکاری.

بله. تمامی قطعات دارای گارانتی می باشند. زمان و شرایط آن با توجه به نوع قطعه تعیین می شود.

خیر. این نوع سوراخکاری جز خدمات صنایع مجد نمی باشد.

مشاوره و گفتگو با کارشناسان

هم اکنون مشاوره بگیرید | ساعت کاری این بخش 8 الی 17

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

0 0 votes
لطفا امتیاز دهید ✌🏻
عضویت
مطلع شدن از:
guest
2 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه نظرات

مروری بر مطالب جدید صنایع مجد

پیمایش به بالا

لوگو صنابع مجد

برای دریافت خبرنامه فرم زیر را برای ما ارسال فرمایید.

لطفا جهت دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.